Blogg: Samsung Pay – den mobila plånboken

Samsung Pay
Thomas Ko, VP på Samsung berättade i början av mars om företagets lansering av mobila betalningar.

Endast två procent av transaktionerna i Sverige är kontanta, vilket gör oss till ett land i framkant inom digitala betalningar. Därför lanserar Samsung mobila betalningar i Sverige, då svenskarna anses öppna för innovationer och ny teknik.

Då vi använder våra mobiler till allt idag så är troligtvis Samsungs lösning vår framtida digitala plånbok, som kommer ersätta kontanter och kort. En stor fördel med Samsung Pay är att man samlar alla lojalitetskort på ett och samma ställe direkt i mobilen – du som användare slipper därmed alla plastkort.

Samarbetet bygger på en gemensam lansering tillsammans med bankerna, då användarna vill ha ny teknik men med bankerna som garant. Konsumenter vill nämligen ha säkra transaktioner och mobila betalningar som är mycket säkrare än gamla bankkort. Aktuella samarbetspartners är Nordea, SEB, Visa, Mastercard och Eurocard, men resten av de stora aktörerna väntas kliva på inom kort: Swedbank, Handelsbanken, ICA Banken, Rikskuponger, Remember och Entercard kommer också att vara uppkopplade till Samsung Pay.

Så, nu kan du med andra ord swipa dina betalningar även i Sverige, genom en enkel identifikation med ditt finger.

/Peter Mackhé, chef KIA-index