HD-Sydsvenskans chef: Den lokala förankringen gör oss unika

Varje vecka tar vi pulsen på två spännande sajter eller nätverk som listas på KIA-index i #KIAkollen. Nu riktar vi strålkastarljuset på HD-Sydsvenskan och Mattias Pehrsson, chef Sydsvenskan.se.

 

Hej Mattias! Vilka är fördelarna att HD och Sydsvenskan gått ihop?

– Vi har nu två av Sveriges starkaste nyhetssajter under samma tak och når nio av tio västskåningar varje vecka. Det ger oss fantastiska förutsättningar att erbjuda en plattform för nyheter, debatter och information till skåningarna, samtidigt som vi blir den starkaste digitala kanalen i södra Sverige.

Vilken betydelse kommer den lokala förankringen att ha för nyhetssajter i framtiden?

– Den lokala förankringen är det som gör oss unika och det är också så vi bäst kan bidra till utvecklingen i det område vi verkar. Ett starkt mediehus måste ständigt vara relevant för sina läsare och där har vi en särställning jämfört med internationella medier och riksmedier.

Vad är mest positivt med att listas på KIA-index tycker du?

– Trovärdig information är nyckeln till bra relationer och affärer. KIA-index är ett av de sätt vi kan visa upp våra styrkor på ett trovärdigt sätt och låta annonsörerna själva jämföra och värdera våra kanaler. Genom att sammanslå HD och Sydsvenskans siffror på KIA-index kan vi nu också visa den tydliga logiken bakom sammanslagningen av dem.

 

 

 

Mer från #KIAKOLLEN
Egmont: Det är tryggt att jobba med några av branschens bästa
Frida förlagschef: Paketlösningar är win!
Mediekompaniets produktägare: Styrkan ligger i relationen med läsarna
Nouw Medias vd: Vi ville ha ett namn som fungerar utomlands
Allers försäljningschef: Rörligt och native står högt i kurs hos våra kunder

Gå med i KIA-index du också!
Vill du säkra din plats i internets kommersiella epicenter? Så går du med i KIA-index