Firefox blockerar annonser automatiskt

Firefox update

Mozilla har lanserat en uppdatering av Firefox som innebär att annonser blockeras automatiskt för användarna.  

Uppdateringen är en utveckling av det privata surf-läge som Firefox erbjuder användare som vill vara inkognito online. I och med den nya uppdateringen kommer annonser automatiskt att blockeras, tillsammans med delningsknappar och annan spårning. Möjligheten finns dock för användarna att stänga av blockering av specifika sajters annonser, skriver The Next Web.

– Med tanke på hur Mozilla promotar ”Private Browsing” när man uppgraderar till senaste versionen av Firefox kommer många i alla fall att pröva på detta, vilket gör att tröskeln sänks för att fler ska börja använda adblocking, kommenterar Tobias Eidem, chef för KIA-index.

avgransare_-_stycke

Läs mer

I fokus: Adblockers