Separat redovisning av appar försvinner

Bild appar

Inom kort försvinner sektionen ”Appar” från KIA-index. Istället kommer trafiksiffrorna att redovisas under ”Webb” och ”Mobil”.

KIA-index regelgrupp ligger bakom beslutet om att trafiken från appar inte längre behöver särredovisas i en separat lista. Detta innebär att apptrafiken kommer att listas under lämplig befintlig undersektion till redan listade webb- och mobilsajter, men appen ska, om ingen lämplig undersektion finns, listas som en egen undersektion.

För att kunna lista sin apptrafik under sektionen ”Mobil” (för den trafik som kommer från mobila enheter) eller sektionen ”Webb” (för den trafik som kommer från desktop eller tablet) behöver man använda sig av samma mätleverantör för appar som för Webb och Mobil.

Från och med den 1 februari är det godkänt att börja tillgodoräkna apptrafik under de övriga sektionerna. Flytten från app-listan sker så snart som möjligt, men listan kommer att finnas kvar under övergångsperioden.

avgransare_-_stycke

Frågor?

Skicka gärna dina frågor till oss via kiaindex@annons.se.