Per Ekfeldt går med i KIA-index regelgrupp

Per E Regelgruppen

Per Ekfeldt, Insight Director på PHD Sweden, ingår numera i KIA-index regelgrupp. Vi passade på att fråga Per om hans inställning till Uppsala, Hanna Stjärne och varför han vill driva ett segelbåtsföretag.

Hej Per! Vilket digitalt fenomen är mest spännande just nu?

– Det finns så klart mycket att prata om inom det området, teknikutvecklingen går ju på många håll väldigt fort. Men ska jag fokusera på något så skulle jag säga artificiell intelligens, ett område där utvecklingen går fort och är otroligt intressant. Även om vi inte har regelrätt artificiell intelligens på plats i dag så berörs vi successivt av utvecklingen som sker, vilket är en intressant resa. Det jag funderar mycket på är varumärkets roll i en värld med artificiell intelligens, hur kommer vi till exempel att arbeta med varumärkesbyggande?

Om du fick ta över ett företag, vilket skulle du välja?

– Vilken möjlighet! Här blir ju frågan om man ska prioritera ekonomiska möjligheter eller inte. Jag tror det får bli segelbåtstillverkaren Hallberg-Rassy. De tillverkar fantastiskt vackra båtar och det skulle vara roligt att arbeta med en genuin, fysisk produkt som dessutom är ett personligt intresse.

Du har tidigare bott i Uppsala och arbetat på UNT. Hur skulle du sälja in staden?

– Det är en svår fråga eftersom det börjar bli ganska länge sedan jag bodde och arbetade i Uppsala. Men jag uppfattar fortfarande Uppsala som en framåtlutad stad. Framför allt är de framgångsrika inom läkemedelsindustrin och dataspelsutveckling, men jag skulle även säga att UNT är framåt. När jag var där fanns ett tydligt digitalt fokus, framförallt på digitalt rörligt, och det kan inte vara en slump att SVT plockade in Hanna Stjärne. Hon gjorde garanterat ett bra jobb med den digitala transformationen på UNT.

Varför är KIA-index relevant?

– Det digitala landskapet är fortfarande snårigt när det kommer till mätningar och valutor. Gemensamma och oberoende mätverktyg är i min värld alltid viktiga i alla medier, så även digitalt, och där fyller KIA-index en viktig roll.

Läs mer

Alexander Lydecker går med i KIA-index huvudmannagrupp
Lisa Bohman går med i KIA-index regelgrupp

Nils Andersson Wimby går med i KIA-index regelgrupp
Det här är KIA-index regelgrupp, huvudmannagrupp och kansli
Tunga namn från Apollo och Bonnier förstärker KIA-index