Över 100 nya sajter på KIA-index

Influencers Tailsweep KIA

KIA-index får en tillökning på drygt 100 nya sajter, då influencernätverket Tailsweep börjar redovisa räckvidden för sina influencers. 

Influncermarknaden är hetare än någonsin och influencers som marknadsföringskanal har alltmer börjat bli en viktig del av flera annonsörers mediabudget. Som en naturlig del av denna utveckling börjar nu det stora influencernätverket Tailsweep, som är en del av Bonnier Tidskrifter, redovisa sina siffror på KIA-index. Nätverket är Nordens största och totalt rör det sig om mer än 100 nya sajter som kommer in på listan.

– Det känns förstås fantastiskt att vi nu kan förstärka Bonnier Tidskrifter som mediehus med flera miljoner nya unika användare inom våra starka målgrupper. Influencer marketing växer otroligt starkt och det känns underbart att vi nu som Nordens största Influencernätverk blir än starkare inom de ämnen vi brinner för: mode, skönhet, familjeliv, hälsa, inredning, mat och lifestyle, säger Frida Boisen, digital chef för Bonnier Tidskrifter.

KIA-index grundades 2006 och är branschens officiella internet-mätvaluta.

– Vikten av att ha med influencers i mediemixen ökar för var dag och därför tycker vi att det är otroligt roligt och viktigt att flertalet av dessa nu väljer att presentera sina siffror på KIA-index, tillsammans med alla andra svenska medier. Mätvalutan blir nu ett än mer viktigare verktyg för annonsörerna, säger Peter Mackhé, chef för KIA-index på Sveriges Annonsörer.

Tailsweep har ett nätverk med ca 190 fristående influencers och är idag Sveriges ledande agentur för influencers med inriktning på blogg, Instagram, Facebook och andra sociala medier. Bonnier Tidskrifter har cirka 60 influencers där samtliga är knutna till kända varumärken som exempelvis amelia, Damernas Värld, mama, Sköna hem med flera.

– Tailsweep ligger i framkant inom influencermarketing genom att satsa på innovativ teknik, bra research och starka influencers. Tillsammans med Bonnier Tidskrifter blir vårt erbjudande överlägset störst och starkast på marknaden. I vårt influencernätverk finns inspirerande profiler som Michaela Forni, Jessica Almenäs, Andrea Hedenstedt, Caroline Blomst och Johanna Toftby, säger Daniel Troyse, Head of Influencer på Tailsweep.