Business Insider Nordic Mobil slår nya rekord tack vare bra nyhetsbevakning

Business Insider Nordic Mobil slår nya rekord tack vare bra nyhetsbevakning

Er trafik till den mobila nyhetssajten ökade med 352,5 procent förra veckan, vad vad det som låg bakom dessa rekordsiffror?

Vid regeringskrisen förra veckan gynnades vi av positionen som en av få engelskspråkiga nyhetssajter som täcker Sverige. Det finns ett betydande intresse internationellt för de nordiska länderna. Vår rapportering uppmärksammades i social medier och utländsk media och eftersom vi var snabba på bollen fick särskilt artikeln nedan stort genomslag. Läs artikeln här

Ännu större utväxling fick vi på att våga oss utanför vårt vanliga redaktionella fokus och göra ett inlägg om skandalen kring Trump Jr:s möte med den ryska advokaten. Artikeln visar, liksom den ovan, att innehåll som i något avseende är unikt har potential att få stor spridning i hela världen – i detta fall även utanför vår nordiska nisch. Den har för närvarande ca 280,000 delningar på Facebook

Ni har nya rekordsiffror tack vare en bra nyhetsrapportering, kan ni berätta om redaktionens jobb kring detta?

Det gäller som alltid att hitta något unikt, i vinkel eller målgrupp. Tack vare redaktionellt samarbete med Veckans Affärer och VA Finans har vi en bredare bevakning och kan angripa nyheter från olika perspektiv.

Vilhelm Carlström, Editor Business Insider Nordic