Fotboll.com har målsättningen att vara den självklara platsen för alla fotbollsintresserade

Fotboll.com har målsättningen att vara den självklara platsen för alla fotbollsintresserade

Fotboll.com är nya på KIA-index, vi passade på att fråga Anders Karlsson om sajten och svenskarnas brinnande fotbollsintresse.

Hej Anders, du driver sajten fotboll.com kan du berätta mer om vad sajten och er målgrupp?

Hej! Ja det stämmer, men vi är två killar som har byggt upp projektet och som tillsammans driver sajten i dag. Tanken med Fotboll.com är att den blir en självklarhet för alla som är intresserade av fotboll. Det är just därför vi har valt namnet. Vi håller fortfarande på att utveckla och utöka sajten, för att det finns så otroligt mycket inom fotbollen som man kan erbjuda.

Fotboll.com ska helt enkelt vara heltäckande och man ska inte känna att man saknar någonting. Men det är också en lång väg att vandra då det tar väldigt lång tid att utveckla bra saker på sajten. Vi jobbar på!

Hur kom det sig att du startade en sajt om fotboll?

Det hela startade med att vi inte visste vad vi skulle göra och vi såg då möjligheten att göra något som vi själva har ett stort intresse i, fotboll. Vi började titta runt och bolla idéer för att se vad som fanns idag och vi upptäckte att det inte fanns någon riktig svensk plats där man fick allt kring fotbollen.

Man behövde helt enkelt gå till en sajt för att läsa nyheter, en annan för att kolla TV-tablån och en tredje för att kolla odds och statistik. Så vi beslutade oss att göra en enda massiv produkt där vi samlade allt på ett ställe.

Fotboll har blivit enormt stort och alla svenskar tycks ha ett intresse i sporten, vad tror du det beror på?

Fotboll har alltid varit stort. Jag tror att det är just lagsporten och hur den är utformad. Det är stort när det blir mål och alla mål är så olika. Att se ett lag spela riktigt bra fotboll är som konst. Det är de snygga målen, klackarna, finterna och den så tydliga talangen som man kan sätta fingret på i sporten. Riktigt duktiga spelare sticker verkligen ut i sporten också. Det finns helt enkelt så mycket i sporten som man blir fascinerad av.

Dessutom blir ju en sport väldigt stort i ett land som är duktig i sporten. Ta t.ex vinter OS som vi alltid är duktiga i, eller t.ex fotbolls-VM där vi nu slog ut inga mindre än Italien för att ta oss till mästerskapet. Detta innebär att Sverige praktiskt taget kommer att stå still de timmarna som laget spelar i Juni. Vi älskar allt som vi är bra på helt enkelt.

Vad är ditt mål med fotboll.com?

Målet är som sagt att Fotboll.com ska bli en självklar plats för de som gillar sporten. Vi håller i skrivande stund på med en enkätundersökning som våra användare kan delta i och de som kommer med de bästa idéerna och förslagen till oss kan vinna presentkort. Det är genom att lyssna till våra användare som vi utvecklar den bästa produkten och det är vårt fokus just nu.

Den långsiktiga målsättningen är alltså att bli den självklara platsen där man följer sporten och får det man vill ha, som man vill ha det.