Nytt Svenskt rekord för lyssnande via podd – 1 miljon i räckvidd för Sommar i P1

Redan efter första sändningsveckan slog lyssningen av på Sommar i P1 tidigare nya toppnoteringar på Poddindex med bred marginal.

Programmet har nu nu en miljon i total veckoräckvidd i lyssnande via podd. Bianca Ingrosso är den Sommarvärd som har flest lyssningar hittills. Sommar i P1 hade under första sändningsveckan över en miljon i total veckoräckvidd, det vill säga unika enheter som man lyssnade på som redovisas på Poddindex sedan vi började mäta hösten 2017.

Sommar i P1 och deras rekordsiffror gör att Sveriges Radio för första gången har en sammanlagd räckvidd på två miljoner för all lyssning on demand.

– Det här är helt fantastiska siffror för Sommar i P1! Sommar är verkligen en dubbelträff med en väldigt stor och växande poddpublik och samtidigt fler som lyssnar på Sommar på radion. Bianca Ingrossos starka program berör väldigt många och med henne når Sommar sannolikt en ny publik som väljer att podda programmet, säger Sommars programchef Bibi Rödöö.

Bianca Ingrossos Sommar har hittills flest poddlyssningar, följt av Kaj Linnas och Claes Månssons Sommarprogram. Under vecka 30 publicerar Sommarredaktionen listor över de mest avlyssnade Sommarvärdarna i ”halvtid”, både direktsänt (fm och digitalt) och som podd.

Källa och bild: Poddindex och Sveriges Radio