Senioren ökade med 326 procent på mobilen förra veckan

Artikeln ”Vi har blivit lurade” drog rekordtrafik på Senioren förra veckan, vi passade på att fråga chefredaktören Kristina Adolfsson om rekordveckan.

Senioren ökade med 326 procent förra veckan, en otroligt bra vecka. Kan ni berätta mer om artikeln som drog trafik och i vilka kanaler som stod för ökningen?

Det var en intervju från Senioren med den – med rätta – mycket arga skribenten Inga-Lisa Sangregorio som nyligen kommit ut med boken ”Blåsningen – Så har det nya pensionssystemet lurat oss alla”. Hon tycker att man ska ”lägga ner hela skiten och be svenska folket om ursäkt”. Anledningen är att man lagt hela risken i pensionssystemet på just pensionärerna. Vi lade ut den på vår hemsida på fredagen och den tog direkt fart på Facebook.

Visste ni redan innan att artikeln skulle få ett stort genomslag?

Nej, inte direkt. Vi hade kommit ut med vårt månatliga nyhetsbrev på tisdagen. Det skickas ut till omkring 110 000 läsare och fick ovanligt stort genomslag. Sedan gick trafiken ned en aning för att ta fart på nytt med ”Vi har blivit lurade”-artikeln på fredagen. Drygt femtio procent av våra besökare på senioren.se kollar oss i mobilen.

Hur har ni hanterat kommentarer som har uppstått?

De som har kommenterat har hållit sig på rätt sida god ton. Även om många är – återigen med rätta – arga på politikerna som införde det nya pensionssystemet.

Har ni någon uppföljare på gång?

Vi bevakar ständigt pensionsfrågorna. Och har egentligen ofta artiklar som är minst lika tydliga med vad det innebär för dig när du väl är pensionär. Vissa är våra läsare är väldigt köpstarka med bra pensioner – vissa märker en kraftig försämring efter 85.

Det är inte alla som har koll på Senioren, kan du berätta mer om tidningen?

Senioren är SPF Seniorernas väldigt uppskattade medlemstidning. Vi har 265 000 medlemmar och kommer nio gånger om året. Vi skriver om allt från ekonomi, hälsa, politik till sex, mat och resor. Med djuplodande intervjuer med seniorkändisar däremellan.