Nu lanserar vi individmätning på Kiaindex.se

Vid sidan av nuvarande tekniska mätning lanserar vi nu individmätning på Kiaindex.se, med redovisningsmått räckvidd per snittvecka och genomsnittlig dag för respektive månad.

Individbaserade räckviddsmått genomförs genom ORVESTO® Internet, som genom att följa en panels digitala beteende via mobil, dator eller surfplatta mäter såväl räckvidder som djup målgruppsdata. Panelen består av ca. 20 000 svenska internetanvändare mellan 16-80 år.

De webbplatser som är anslutna till både KIA-index och ORVESTO Internet får nu sin räckvidd publicerad på en ny sida här på Kiaindex.se. En utökad ordlista med definitioner och skillnader mellan individbaserad räckvidd och tekniska mått som unika webbläsare kommer att också lyftas fram.

– Digitala strömmar är inte detsamma som räckvidd vilket handlar om hur många individer som har läst, lyssnat eller tittat. Nu skapar vi ökad tydlighet för annonsörer och mediebyråer i deras planering vid köp av annonser på specifika webbplatser. Genom att ge köparna en plats där en tydlig överblick för webbstatistik ges hoppas vi att säljare och köpare kan mötas med diskussioner för annonssamarbeten. Att hålla kolla på webbtrafiken ligger rätt i tiden, när vi kan se den digitala nyhetskonsumtionen nå nya toppnivåer, som en effekt av pågående coronaepidemi, säger Lars Björkman, ansvarig för Media Audit och Kia-Index, Kantar Sifo.

– Vi på Sveriges Annonsörer är glada att Kantar Sifo vidareutvecklar KIA-index och gör det bättre samt tydligare för köparna att se hur många man faktiskt når i respektive media. Detta är helt i linje med det Cross Media Measurement initiativ som Sveriges Annonsörer arbetar med för att skapa bättre jämförbarhet, sägerPeter Mackhé medieexpert på Sveriges Annonsörer.

Läs hela pressmeddelandet här.